Profiteer van de gratis levering op dit moment. - lijst van landen
Afrikaanse tribale kunstwerken
...
Zoekopties
Ontdek onze uitzonderlijke artikelen

Afrikaanse kunst - Terracotta, kruik, amfoor, graf urn:

Kleipotten zijn nauw verbonden met het dagelijkse leven van de Afrikaanse bevolking. Gemaakt van het materiaal van modderpoelen en rivieren, maakt de nogal heterogene pasta de productie mogelijk van voorwerpen met dikke wanden, zoals kruiken. In de 20e eeuw werden in Afrika veel terracotta voorwerpen ontdekt. De Nok van Nigeria, daterend van 900 tot 1500, behoort tot de meest recente. In West-Afrika, met name in Mali, zijn fragmenten ontdekt en gedateerd op 9 tot 12.000 jaar vóór Christus.


Lwena Mulondo keramische pot
Afrikaanse kunst > Terracotta, kruik, amfoor, graf urn > Luena pot

Pot met een menselijk figuratief motief, versierd met een juxtapositie van damborden, en een gezicht waarop de traditionele scarificaties zijn gegraveerd die vroeger bij de Lwena werden gebruikt.
Donkerbruine slip.
Van Lunda-oorsprong emigreerde de Lwena (of zelfs Lovale, of Luvale) in de 19e eeuw van Angola naar Zaïre, teruggedreven door de Chokwe . Sommigen werden slavenhandelaren, anderen, de Lovales, vonden onderdak in Zambia en bij de Zambezi in Angola. Hun samenleving is matrilineair, exogaam en polygaam. De Lwena zijn bekend geworden om hun honingkleurige sculpturen, die figuren van overleden voorouders en stamhoofden belichamen, en hun maskers die verband houden met de inwijdingsrituelen van de mukanda.


Zie het blad

280,00

Mangbetu terracotta vaas
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Terracotta, kruik, amfoor, graf urn > Jarre Mangbetu

Een bolvormig lichaam dat door een vrouwelijk hoofd wordt overwonnen dat volgens de vaten van de etnische groep wordt gestileerd bevestigt de elegantie van mangbetu aardewerk, symbool van vruchtbaarheid. De motieven gegraveerd op het oppervlak echo van de traditionele littekens. Het werk van keramiek, in West- en Centraal-Afrika, wordt in de meeste gevallen uitgevoerd door vrouwen, vrouwen van smeden. De Mangbetu vrouwen, die ook mandenmakerij geproduceerd, blonk uit in deze kunst.
In het bos in het noordoosten van Zaïre heeft het Koninkrijk Mangbetu zich uitgedrukt door middel van architectonische werken die indruk maakten op Europese bezoekers in de 19e eeuw. Hun meubels, wapens, versieringen en beeldhouwen waren doordrenkt met een zeldzame esthetische kwaliteit. Het Mangbetu ...


Zie het blad


Verkocht aan 140,00 Zoek een soortgelijk object

Koronkronbali Komaland hoofd
Afrikaanse kunst > Terracotta, kruik, amfoor, graf urn > Komaland hoofd

Typisch voor Afrikaanse kunst hebben de Kronkronbali Komaland hoofden, wat "kinderen van weleer" betekent, uitgesproken gelaatstrekken, vaak ruw. Een mond met volle lippen. De ogen, neus, wenkbrauwen, baard en snor worden meestal gevormd door aarden bultjes. Het hoofd, aan de bovenkant, is hol en doorboord.
Deze hoofden lijken als zodanig te zijn gebeeldhouwd, zonder lichaam, wat doet denken aan Akan of Anyi beeldhouwwerk. Zij lijken op een soort pluggen, cirkelvormig in de grond verzonken rond tumuli, graven die zelf cirkelvormig zijn en bedekt met stenen. Voorwerp van de opgraving.
De eerste werden in de jaren zeventig en tachtig ontdekt door Duitse antropologen, die ze dateerden tussen de 13e en de 19e eeuw.


Zie het blad

150,00

Zimba Nkisi terracotta beeldje
Afrikaanse kunst > Terracotta, kruik, amfoor, graf urn > Zimba beeldje

Evenals de Lega's hebben de Zimbas educatieve beelden die verband houden met inwijdingsrituelen, maar zij hebben ook antropomorfe beelden, in dit geval van terracotta, met gaten voor magische ladingen aan de bovenkant van het hoofd.
Erosies, heterogeen patina met residuele okerkorsten.
De Zimba, ook Binja genoemd, zijn naaste buren van de Lega van de Pangi en Shabunda regio van de DRC. Onder invloed van de Lega delen zij enkele institutionele overeenkomsten met de Lega en de Luba. Of zij nu in het woud of op de savanne leven, de symboliek van hun kunst en rituelen wordt in verband gebracht met de jacht, die van groot belang is. Anderzijds zijn het patrilineaire groepen die uiteindelijk de matrilineaire organisatie van hun samenleving hebben verdrongen. Net als bij de ...


Zie het blad

290,00

Bura begrafenis urn
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Jarres, amphores, pot, matakam > Bura begrafenis urn

Opmerkelijke, Afrikaanse Bura-kunst omvat drie soorten archeologische vindplaatsen in de vallei van de Niger: plaatsen met necropolissen waar kistkruiken, grafurnen, enz ... Plaatsen met rituele roepingen waar ceremonies plaatsvonden en de religieuze riten. De bewoningsplaatsen waar we de gebruikelijke voorwerpen vinden. Jerisse in zijn hoogte van verticale lijnen bestaande uit kleine ronde reliëfs, werd deze conische houder geplaatst in het graf van de overledene onder persoonlijke bezittingen zoals zijn wapens en kleding die hij nodig heeft in het hiernamaals, en tussen zijn botten en andere tanden. Het stuk heeft dezelfde patronen horizontaal geplaatst rond de omtrek van de onderste voet.


Zie het blad


Verkocht aan 125,00 Zoek een soortgelijk object

Hoofd Kronkronbali Komaland
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Terracotta, kruik, amfoor, graf urn > Head Komaland

Ex-collectie Franse tribale kunst.
typisch in Afrikaanse kunst, de kronkronbali Komaland hoofden, wat betekent dat " kinderen van yesteryear", hebben gemarkeerde kenmerken, vaak ruwweg. Een mond met heerlijke lippen. De ogen, neus, wenkbrauwen, baarden en snorharen zijn, vaker wel dan niet, gevormd van aarden bulten. Het hoofd, bovenaan, is concaaf en doorboord.
deze hoofden lijken te zijn gebeeldhouwd als zodanig, zonder lichamen, die doet denken aan de beeldhouwwerken Akan of Anyi. Ze zien eruit als een soort kurk, op een cirkelvormige manier rond tumuli gedrukt, graven zelf rond en bedekt met stenen. Zoekonderwerp.
de eerste werden ontdekt in de jaren zeventig en tachtig door Duitse antropologen die hen gedateerd tussen de 13e en 19e eeuw. Basis inbegrepen.


Zie het blad

Verkocht

Mangbetu figuratieve pot
Afrikaanse kunst > Terracotta, kruik, amfoor, graf urn > Mangbetu Pot

Een vaas met een mensenhoofd op de hals met grote oren met gaatjes. De zijkanten zijn versierd met ingekerfde motieven. Zwarte slip. Schaafwonden, gebroken handvat. Keramisch werk in West- en Centraal-Afrika wordt verricht door vrouwen, in de meeste gevallen de echtgenotes van de smeden. De Mangbetu-vrouwen, die ook manden maakten, blonken in deze kunst uit.
Gevestigd in het woud in het noord-oosten van Zaïre, uitte het Mangbetu koninkrijk zich door architectonische werken die in de 19e eeuw indruk maakten op Europese bezoekers. Hun meubels, wapens, ornamenten en beelden werden gekenmerkt door een zeldzame esthetische kwaliteit. De geschiedenis van Mangbetu was gebaseerd op de verfijning van zijn hof, maar ook op kannibale gebruiken. Koning Mangbetu "Munza" kreeg de bijnaam "de ...


Zie het blad

290,00

Jarre Mangbetu terracotta
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Terracotta, kruik, amfoor, graf urn > Mangbetu Aardewerk

Deze keramische vaas, waarvan de conische hals zorgvuldig wordt benadrukt door opeenvolgende ribben, en waarvan de reguliere bolvormige lichaam is versierd met een decoratieve fries, bevestigt de elegantie van mangbetu producties. Het werk van keramiek, in West- en Centraal-Afrika, wordt in de meeste gevallen uitgevoerd door vrouwen, vrouwen van smeden. De Mangbetu vrouwen, die ook mandenmakerij geproduceerd, blonk uit in deze kunst. Zwarte patina gespikkeld met geschuurde lichte gebieden.
In het bos in het noordoosten van Zaïre heeft het Koninkrijk Mangbetu zich uitgedrukt door middel van architectonische werken die indruk maakten op Europese bezoekers in de 19e eeuw. Hun meubels, wapens, versieringen en beeldhouwen waren doordrenkt met een zeldzame esthetische kwaliteit. Het ...


Zie het blad

Verkocht

Lobi/Birifor Aardewerk
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Terracotta, kruik, amfoor, graf urn > Lobi aardewerk

Dit halfronde vat, een kruik met een hals, zou behoren tot de categorie van de "bulabir", die heilig worden na de dood van hun eigenaar (Daniela Bologno). De bevolkingsgroepen van dezelfde culturele regio, gegroepeerd onder de naam "lobi", vormen een vijfde van de inwoners van Burkina Faso. Zij zijn niet erg talrijk in Ghana, maar hebben zich ook gevestigd in het noorden van Ivoorkust. Het was aan het einde van de 18e eeuw dat de Lobi, afkomstig uit Noord-Ghana, zich vestigden tussen de inheemse Thuna en Puguli, de Dagara, de Dian, de Gan en de Birifor. De Lobi geloven in een scheppergod, Thangba Thu genaamd, tot wie zij zich wenden door de verering van talrijke tussengeesten, de Thil, die hen met behulp van de wichelroedeloper zouden moeten beschermen tegen een groot aantal plagen. De ...


Zie het blad

Verkocht

Diola terracotta
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Terracotta, kruik, amfoor, graf urn > Diola Aardewerk

Symbolen van vruchtbaarheid in traditionele en rituele Afrikaanse kunst van Senegal
De etnische groep Diola is gevestigd in Laag-Casamance en bestaat uit de Floup, Baïnouk, Mandjak, en Balante. Ze leven van de rijstteelt, die tot meel wordt vermalen. De Mandjak oefenen met weven. De smeden, die tot een kaste van twee families behoren, werken ook met hout en worden verondersteld lepra over te brengen en te genezen. Het ambachtelijke leven van de Diola wordt geïllustreerd door het maken van sieraden, ornamenten, weven, mandenvlechten, leer- en metaalbewerking. Naast de vervaardiging van een overvloedige mandenmakerij, werken de Diola niet alleen met terracotta voor utilitaire maar ook voor rituele doeleinden, de animistische culten worden ondanks de aanwezigheid van de Islam in stand ...


Zie het blad

Verkocht

Het hoofd van de parel in terracotta
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Terracotta, kruik, amfoor, graf urn > Kralenhoofd

Ex-Spaanse Afrikaanse kunstcollectie.
Gemaakt in de Kameroense graslanden met behulp van de traditionele decoratieve techniek met behulp van veelkleurige glazen kralen, dit hoofd reproduceert de beroemde beeltenissen van vorsten. Zorgvuldig aangebracht op een terracotta oppervlak, de kralen accentueren de kenmerken en de koninklijke hoofdtooi met sterk contrasterende kleuren, terwijl padouk poeder tilt de binnenkant van de oren en mond.
In de Afrikaanse kunst, de artistieke stroom waarvan deze sculpturen deel uitmaken is vernoemd naar de oude religieuze hoofdstad van Nigeria, Ifè, een van de vele stadstaten opgericht door de Yoruba.Deze beschaving volgde de Nok beschaving. Deze stadstaat Ilé-Ifé, wiens opkomst culmineerde van de 12e tot de 15e eeuw, had een artistieke traditie ...

Wilt u de verkochte artikelen verbergen? Zo ja, Klik HIER
Het hoofd van de parel in terracotta
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Terracotta, kruik, amfoor, graf urn > Kralenhoofd

Gemaakt in de Kameroense graslanden met behulp van de traditionele decoratieve techniek met behulp van veelkleurige glazen kralen, dit hoofd reproduceert de beroemde beeltenissen van vorsten. Zorgvuldig aangebracht op een terracotta oppervlak, de kralen accentueren de kenmerken en de koninklijke hoofdtooi met sterk contrasterende kleuren, terwijl padouk poeder tilt de binnenkant van de oren en mond.
In de Afrikaanse kunst, de artistieke stroom waarvan deze sculpturen deel uitmaken is vernoemd naar de oude religieuze hoofdstad van Nigeria, Ifè, een van de vele stadstaten opgericht door de Yoruba.Deze beschaving volgde de Nok beschaving. Deze stadstaat Ilé-Ifé, wiens opkomst culmineerde van de 12e tot de 15e eeuw, had een artistieke traditie van koninklijke portretten doordrenkt met ...

Het hoofd van de parel in terracotta
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaanse standbeelden : tribale fetisj, moederschap > Kralenhoofd

Gemaakt in de Kameroense graslanden met behulp van de traditionele decoratieve techniek met behulp van veelkleurige glazen kralen, dit hoofd reproduceert de beroemde beeltenissen van vorsten. Zorgvuldig aangebracht op een terracotta oppervlak, de kralen accentueren de kenmerken en de koninklijke hoofdtooi met sterk contrasterende kleuren, terwijl padouk poeder tilt de binnenkant van de oren en mond.
In de Afrikaanse kunst, de artistieke stroom waarvan deze sculpturen deel uitmaken is vernoemd naar de oude religieuze hoofdstad van Nigeria, Ifè, een van de vele stadstaten opgericht door de Yoruba.Deze beschaving volgde de Nok beschaving. Deze stadstaat Ilé-Ifé, wiens opkomst culmineerde van de 12e tot de 15e eeuw, had een artistieke traditie van koninklijke portretten doordrenkt met ...

Het hoofd van de parel in terracotta
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Terracotta, kruik, amfoor, graf urn > Tête Ifé

Gemaakt in de Kameroense graslanden met behulp van traditionele decoratieve techniek met behulp van veelkleurige glazen kralen, dit hoofd reproduceert de beroemde beeltenissen van vorsten. Zorgvuldig aangebracht op een terracotta oppervlak, de kralen accentueren de kenmerken en de koninklijke hoofdtooi met sterk contrasterende kleuren, terwijl padouk poeder tilt de binnenkant van de oren en mond.
In de Afrikaanse kunst, de artistieke stroom waarvan deze sculpturen deel uitmaken is vernoemd naar de oude religieuze hoofdstad van Nigeria, Ifè, een van de vele stadstaten opgericht door de Yoruba.Deze beschaving volgde de Nok beschaving. Deze stadstaat Ilé-Ifé, wiens opkomst culmineerde van de 12e tot de 15e eeuw, had een artistieke traditie van koninklijke portretten doordrenkt met ...

Suaga Mambila Begrafenis Pot
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Jarres, amphores, pot, matakam > Jarre Mambila

Uitgerust met een antropoomorfe tuit, is de bolvormige container bezaaid met peg patronen, die echo die van het kapsel van de mannelijke figuur vormen van de kraag. De patina is verdeeld tussen gele oker en rode oker in een lagere verhouding. Een tweede cirkelvormige opening verschijnt op de rug onder de rug van het schepsel wiens hoofd is in het beeld van de masker suaga die een dier moeilijk te identificeren, hoewel de hond heeft een rol in de vakantie rituelen suaga .
Ondanks hun kleine aantal, de dertigduizend Mambila (of Mambilla, Mambere, Nor, Torbi, Lagubi, Tagbo, Tongbo, Bang, Ble, Juli, Bea) (US mannen" , gelegen in fulani), gelegen in het noordwesten van Kameroen, aan beide zijden van de grens van Kameroen en Nigeria, hebben een groot aantal maskers en beelden gemakkelijk ...


Zie het blad

Verkocht

Kuyu totemisch cijfer in terracotta
Afrikaanse kunst > Terracotta, kruik, amfoor, graf urn > Terracotta Kouyou

Benen samengevoegd, armen langs het lichaam verstoken van voeten, dit cijfer vertegenwoordigd zittend was gemaakt van terracotta. Het is versierd met vele polychrome decoratieve motieven.
Twee totemse clans vormden ooit de kuyu etnische groep, die langs de rivier met dezelfde naam, in het noordwesten van de Volksrepubliek Congo: in het westen dat van de panter, en in het oosten dat van de slang. Een geheime mannelijke vereniging, Ottoté , speelde een belangrijke politieke rol in de benoeming van leiders. De inwijding van de jongemannen eindigde met de openbaring van de slangengod Ebongo vertegenwoordigd in de vorm van een hoofd. De dansen Kibe-kibe die de ceremonie begeleidde, reactiveerde de opeenvolgende stadia van de schepping. De Panther clan had een trommel als embleem. Van ...


Zie het blad

140,00

Antropomorfe figuur Nok
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Terracotta, kruik, amfoor, graf urn > Standbeeld Genoeg

Deze Afrikaanse terracotta Nok komt uit de Guy Mercier collectie, consultant voor de Solvay groep, en doorgegeven van generatie op generatie. Aan het begin van de 20e eeuw begon Guy Mercier een enorme collectie Afrikaanse tribale kunst samen te stellen. Terwijl hij in West- en Centraal-Afrika uitstraalt als onderdeel van zijn werk, en het verzamelen van in-situ werken, is het grootste deel van zijn collectie niettemin het resultaat van \


Zie het blad

Verkocht

Nok hoofd in terracotta
Afrikaanse kunst > Terracotta, kruik, amfoor, graf urn > Nok hoofd

Deze nok gaat vergezeld van de thermoluminescentie test die in 1996 wordt uitgevoerd door het Duitse laboratorium Ralf Kotalla (TL 961155), dat een anciënniteit van ongeveer 2.200 jaar bevestigt. Geschat in de veiling kamer tussen 2.000 en 2.500 euro, deze Afrikaanse terracotta komt uit de Guy Mercier collectie, adviseur voor de Solvay groep, en doorgegeven van generatie op generatie. Aan het begin van de 20e eeuw begon Guy Mercier een enorme collectie Afrikaanse tribale kunst te verzamelen. Terwijl hij uitstraalt in West-en Centraal-Afrika als onderdeel van zijn werk, en het verzamelen van in-situ werken, komt de meerderheid van zijn collectie niettemin uit \


Zie het blad

Prijs op aanvraag

Bankoni beeldje
Afrikaanse kunst > Terracotta, kruik, amfoor, graf urn > Bankoni beeldje

Ex-verzameling Belgische tribale kunst.
Minder bekend in de Afrikaanse kunst dan de Djenne terracotta, komt dit stuk rechtstreeks uit een opgravingsgebied in de Bankoni regio tussen Bamako en Segou in Mali, waaraan het stuk zijn naam dankt. Het bestaat uit een zittende figuur met minimalistische vormen, waarvan de onderste ledematen voeten hebben als oversized palmen. De armen zijn afgeknot aan weerszijden van een gereduceerde borstkas. Onder het gezicht zou een klein uitsteeksel een baard kunnen zijn. Het gezicht met zijn ruwe trekken heeft enorme oren, een terugkerend kenmerk in de Afrikaanse beeldhouwkunst, dat verband houdt met de perceptie van de geestelijke wereld. Een kuifomtrek onderstreept de schedel. Wat een penis had kunnen zijn, ontbreekt nu. Het stuk, dat waarschijnlijk ...


Zie het blad

180,00

Djenne pot
Afrikaanse kunst > Jarres, amphores, pot, matakam > Djenne pot

Ex privé Franse verzameling Afrikaanse kunst. Dit is een pot Djenne-inspiratie, deze cultuur is uitgestorven en er zijn verschillende eeuwen. Het heeft een vergrote basis waarmee het zijn evenwicht kan bewaren. De top is doorboord met een ronde holte. Het is bedekt met een fel oranjerode patina. VoorMalig djenne locaties die zich al in de vloed zone, bewoners zijn altijd terracotta stukken zijn flush wanneer het water zich terugtrekt. Objecten uit archeologisch onderzoek of eenvoudigweg ontdekt door toeval, zouden afkomstig zijn van een cultuur die zich ontwikkelde van de achtste tot de achttiende eeuw. De sterke fragmentatie van terracotta is nog steeds onderwerp van debat. Sterker nog, de schade van de tijd en stortplaatsen zeker een rol gespeeld, maar het lijkt ook dat deze heidense ...


Zie het blad

390,00

Laatste items die je hebt bekeken:
Afrikaanse kunst  -  Parijs - Brussel - Londen

© 2022 - Digital Consult SPRL

Essentiel Galerie SPRL
73A, rue de Tournai - 7333 Tertre - Belgique
+32 (0)65.529.100