Afrikaanse tribale kunstwerken

Afrikaanse kunst > Gebruikte voorwerpen, katrollen, dozen, weefgetouw > Fang box

Fang sierkist (N° 14581)deze container heeft een deksel bedekt met drie gestileerde gezichten die doet denken aan de hoofden van de Guardian van de byeri reliquary. Drie Fang figuren met beschermende deugden, armen gebogen, handen gegrepen, sieren de muren van de doos. Omdat de reliek kisten bevatten de botten van de voor ouders zijn meestal opgebouwd uit schors, deze houten sculptuur kon ook worden gebruikt als een medicijn container of een doos gewijd aan divination. De binnenwanden zijn bekleed met resten van Gele oker plantaardige olie.
geometrische patronen en parallelle lijnen worden op het matte oppervlak gegraveerd. Verlange scheuren. Inheemse restauraties met metalen nieten.
de volkeren bekend als Fang, of "Pahouins", beschreven als veroverde krijgers, vielen in opeenvolgende sprongen, van dorpen tot dorpen, de hele uitgestrekte regio tussen de Sanaga in Kameroen en de Ogooué in Gabon, tussen de 18e en het begin van de 20e eeuw.
in de diepten van hun dozen, in een donkere en vaak rokerige hoek, waren de hoofden van de line-ups op een oase wijze hun byéri, de relikwie kisten en de sculpturen die de " controleerden. Het dagelijks leven van de giftanden had drie prioriteiten: het bestenderen van de sociale identiteit, het leven in een vijandige natuurlijke omgeving, de dialoog met de overledene om hen weg te houden van de levenden. (Louis Perrois) Oracle boxes waren objecten die werden weggevoerd door waarzeggers die ze gebruikten voor rituelen waarin elementen binnen werden geplaatst en waarvan de configuratie in verband met vragen van de klantbelang rijk was. Met name. Divination was zeer aanwezig onder de Fang, vooral door de vereniging Ngil die in wezen werd belast met de bestrijding van tovenares en criminelen.

 

Bekijk de video

 


Stukje met echtheidscertificaat

Geschatte verzendkosten ...

Herkomstex-collection française
EtniciteitFang
Landgabon
Materialenwood, metal
Hoogte cm80
Breedte30 cm
Gewicht8,35 Kg
Geschatte dateringcirca 1960

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze items
Epée GenyaCarquois PunuStatuette MossiCordophone NyamweziMasque Fang

U moet ingelogd zijn om toegang te krijgen tot de volgende opties
   Laat het me weten als er een soortgelijk item aan de catalogus wordt toegevoegd.
   Laat me weten als de prijs van dit artikel daalt.
Mijn waarschuwingen beheren


Vragen over dit item, neem contact met ons op


Laatste items die je hebt bekeken:
Afrikaanse kunst  -  Parijs - Brussel - Londen

© 2022 - Digital Consult SPRL

Essentiel Galerie SPRL
73A Rue de Tournai - 7333 Tertre - Belgique
+32 (0)65.529.100
visa Master CardPaypal