Afrikaanse tribale kunstwerken

Afrikaanse kunst > Brons, luipaard, boodschapper, krijger, standbeeld > Bronzen hoofd

Tête Ifé Oni (N° 15059)

In Afrikaanse kunst, de artistieke stroming waarvan deze sculpturen behoren is vernoemd naar de oude religieuze hoofdstad van Nigeria, Ifè, een van de vele stadstaten opgericht door de Yoruba. deze beschaving volgde de nok-beschaving op. Deze stad staat van Ilé-Ifé, waarvan de groei culmineerde in de 12e tot de 15e eeuw, had een artistieke traditie van realistische Koninklijke portretten, bronzen en terracotta funeraire beeltenissen. De parallelle plooien op de nek zouden de plooien van het vlees van de welvarende notables oproepen, en de uitgeholde delen die het vergezelden, moesten worden gebruikt om de Beaded sluier van de koning veilig te stellen. De parallelle lijnen van het gezicht zijn traditionele scarificaties. De gaten rond de mond waarschijnlijk symboliseerde een baard gecreëerd door het inbrengen van haar of kralen.
de bronzen koppen werden gemaakt met behulp van de Lost Wax-techniek, een techniek die mogelijk uit Soedan is geïmporteerd of uit de buitenwijken van de Middellandse Zee is teruggebracht door rondreizende smeden die het gebruikten om messen en klokken te maken.
de titel van Ooni verwijst naar de religieuze leider van Ifè. Op het moment van de toetreding tot de troon, stuurde de koning de Ooni in functie. De laatste reageerde met drie objecten die macht en gezag symboliseren: een stok, een pet en een koper Kruis. Na zeven jaar van heerschappij werd de koning ter dood gebracht en vervangen. Deze bronzen koppen waren bedoeld voor gebruik in begrafenis ceremonies.  

Bekijk de video

Verkocht 


Stukje met echtheidscertificaat

Geschatte verzendkosten ...

Herkomstex-collection allemande
EtniciteitYoruba
Landnigéria
Materialenalliage de bronze
Hoogte cm41
Breedte16 cm
Gewicht3,90 Kg
Geschatte dateringn/a

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze items
Bronze YorubaBronze VerreStatuette BéninBronze VereBronze Bénin

U moet ingelogd zijn om toegang te krijgen tot de volgende opties
   Laat het me weten als er een soortgelijk item aan de catalogus wordt toegevoegd.
   Laat me weten als de prijs van dit artikel daalt.
Mijn waarschuwingen beheren


Vragen over dit item, neem contact met ons op


Laatste items die je hebt bekeken:
Afrikaanse kunst  - 

© 2023 - Digital Consult SPRL

Essentiel Galerie SPRL
73A Rue de Tournai - 7333 Tertre - Belgique
+32 (0)65.529.100
visa Master CardPaypal