Profiteer van de gratis levering op dit moment. - lijst van landen
Afrikaanse tribale kunstwerken
...
Zoekopties
Ontdek onze uitzonderlijke artikelen

Afrikaanse kunst - Bangwa:

Binnen het grote Bamileke-volk in West-Kameroen vormen de Bangwa een klein koninkrijk. De invloed van de Bamileke op het Bangwa beeld valt op door de relatief vergelijkbare gelaatstrekken en morfologie. De rijke produktie van Afrikaanse kunst onder de bevolking van het Kameroense Grasland wordt vooral geïllustreerd door houtbeeldhouwwerken : herdenkingsbeeldhouwwerken van koningen, koninginnen, prinsessen en getitelde dienaren, alsook van de ouders van tweelingen.
Typisch voor het bamileke land, stellen de bangwa beelden vaak vruchtbaarheid voor, maar ook kracht en strijdlust.Bangwa antropomorfe beker
Afrikaanse kunst > Afrikaanse standbeelden : tribale fetisj, moederschap > Bangwa standbeeld

De rijke productie van Afrikaanse kunst onder de bevolking van het Kameroense grasland wordt voornamelijk geïllustreerd door houten beeldhouwwerken: herdenkingssculpturen van koningen, koninginnen, prinsessen en dienstknechten met een adellijke titel, evenals de ouders van een tweeling.

Binnen de grote Bamileke stam in het westen van Kameroen vormen de Bangwa een klein koninkrijk. De invloed van de Bamileke op het beeldhouwwerk van bangwa valt op door relatief vergelijkbare gelaatstrekken en morfologie. Deze Bangwa-figuur, wiens holle buik als een vergaarbak fungeert, eert de vruchtbaarheid. Oker agglomeraten bekleden de binnenwanden van de beker.
Dik gebarsten patina, uitdrogingsscheuren en inheemse restauratie.

Typisch voor het Bamileke-land ...


Zie het blad

350,00

Bangwa Bamileke helmmasker
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Bangwa masker

Majestueuze helm met een hoofd dat opgaat in een brede hals die de basis vormt van het masker. Het gezicht wordt bekroond door een hoofdtooi in reliëf omzoomd door een gebeeldhouwde band in champlevé die de cheffalmuts symboliseert. Korrelig patina, plaatselijk afgeschilferd, gekleurde accenten. Binnen het belangrijke Bamileke volk in West-Kameroen, vormen de Bangwa een klein koninkrijk bestaande uit negen stamhoofden. De invloed van de Bamileke op het Bangwa beeldhouwwerk is opmerkelijk door de relatief vergelijkbare gelaatstrekken en morfologie. Typisch voor het Bamileke-land stellen de Bangwa-beelden vaak vruchtbaarheid voor, maar ook macht en strijdbaarheid. Gelegen in het grensgebied van Nigeria, de noordwestelijke provincie van Kameroen, het Grasland bestaat uit ...


Zie het blad

Verkocht

Koninklijke voorouder figuur Bangwa
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaanse standbeelden : tribale fetisj, moederschap > Standbeeld van Bangwa

De rijke productie van Afrikaanse kunst onder de bevolking van Kameroens grasland onderscheidt zich voornamelijk door het beeldhouwwerk op hout: gedenk beelden van koningen, koninginnen, prinsessen en gekroonde dienaren, evenals familieleden van Twins.
in het grote Bamileke volk in het westen van Kameroen vormen de Bangwa een klein Koninkrijk. De invloed van Bamileke op de beeldhouwwerken bangwa is opmerkelijk voor relatief vergelijkbare gelaatstrekken en morfologie. Kenmerkend voor het land Bamileke , de standbeelden bangwa vertegenwoordigen vaak vruchtbaarheid, maar ook macht en strijdlust. Ze worden vaak aan beide zijden van de inductie stoelen geplaatst tijdens opmerkelijke bijeenkomsten.
donkere knapperig patina. Witte kaolien tops.

Standbeeld Bulterijs
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaanse standbeelden : tribale fetisj, moederschap > Standbeeld Bulterijs

Ex Franse Tribal Art collectie.
de rijke productie van Afrikaanse kunst onder de bevolking van Kameroense grasland onderscheidt zich vooral door de beelden op hout: Herdenkings beelden van koningen, koninginnen, prinsessen en bekroonde dienaren, evenals familieleden van Twins.
in de grote Bamileke mensen in het westen van Kameroen, de Bulterijs vormen een klein Koninkrijk. De invloed van Bamileke op beelden bulterijs is opmerkelijk voor relatief vergelijkbare gelaatstrekken en morfologie. Typisch van het land Bamileke , vertegenwoordigen de standbeelden Bulterijs vaak vruchtbaarheid maar ook macht en strijdlust. Zij worden vaak geplaatst aan beide kanten van de inductie stoelen bij opmerkelijke vergaderingen. Binnen grote Bamileke mensen in westelijk Kameroen, ...


Zie het blad

Verkocht

Bamileke gezichtsmasker
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Bamileke Masker

De Afrikaanse kunst van de Bangwa, een Bamileke sub-etniciteit, in de Afrikaanse kunst van de graslanden van Kameroen
Restuele inleg van "Pe" , een mengsel van palmolie en padouk hout, bloed-rood hout, waarvan sommige zijn gecoat tijdens de rejoicing ceremonies, en die, na te zijn geraspt, wordt bewaard in gesneden houten containers, afgewisseld met een korstige matte patina. Uitstekende kenmerken vormen een expressief gezicht, kenmerkend voor het dorp Bangwa. Inheemse reparatie. De Bamoun wonen in een gebied vol beboste reliëfs en savannes. Dit grote gebied genaamd Grasland gelegen in het zuidwesten van Kameroen is ook de zetel van andere nabijgelegen etnische groepen zoals de Bamiléké en de Tikar. Stilistisch voelt men de invloed van deze interetnische proximmunity door ...


Zie het blad

380,00

Paar grote kraalvormige Bangwa-beelden
Afrikaanse kunst > Afrikaanse standbeelden : tribale fetisj, moederschap > Paar grote kraalvormige Bangwa-beelden

De bekendheid van de Bangwa-kunst in de Afrikaanse kunst komt vooral voort uit hun beeldhouwwerken, waarvan de belangrijkste werken de herdenkingsbeelden zijn van koningen, koninginnen, prinsessen en titulaire bedienden, maar ook van verwanten van tweelingen. Deze kraalvormige beelden bevatten kalebassen met stoppers, gevuld met palmolie, die tijdens de festiviteiten werden geserveerd. Deze met parels versierde kalebassen werden in het hele Kameroense Grasland beschouwd als prestigieuze eigendommen.


Zie het blad

17000,00

Bangwa-kunst standbeeld
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaanse standbeelden : tribale fetisj, moederschap > Bangwa standbeeld

De roem van de Bangwa-kunst in Afrikaanse kunst komt vooral van hun beeldhouwwerken waarvan de belangrijkste werken zijn de herdenkingsbeeldhouwwerken van koningen, koninginnen, prinsessen en adellijke dienaren, evenals de ouders van een tweeling. in een klein koninkrijk binnen de grote Bamileke-stam in het westen van Kameroen, de invloed van de Bamileke op de Bangwa-beelden, waarin we hetzelfde type gelaatstrekken en morfologie vinden, hoewel de parels niet zijn De positie van het lichaam is klassiek, met de bovenste en onderste ledematen gebogen. Balustrades die typisch zijn voor het Bamileke-land, vertegenwoordigen vaak de vruchtbaarheid, maar ook de kracht en strijdbaarheid. Ze zijn vaak aan beide zijden van de inductiestoelen geplaatst tijdens vergaderingen van notabelen.


Zie het blad

Verkocht

Laatste items die je hebt bekeken:
Afrikaanse kunst  -  Parijs - Brussel - Londen

© 2022 - Digital Consult SPRL

Essentiel Galerie SPRL
73A, rue de Tournai - 7333 Tertre - Belgique
+32 (0)65.529.100