Afrikaanse tribale kunstwerken
...
Zoekopties
Ontdek onze uitzonderlijke artikelen

Afrikaanse kunst - Bassa:

Het Bassa-volk is ontstaan in Liberia, in de Grote Bassa van het kustgebied. De stijl van hun werken en hun tradities werden beïnvloed door de Dan en de Kpellé, ook van de Mande-taal. De Bassa organiseren zich in geheime genootschappen en beoefenen talrijke inwijdingen. Zo worden aan het einde van de initiatie maskers geproduceerd. Onder deze producties, het chu-den-zo masker, de geh-naw, gela. Ze werden gedragen door de dansers tijdens ceremonies. Vandaag worden deze maskers gebruikt wanneer een belangrijke gast op bezoek komt.


Masker Bassa Gela
promo art africain
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Bassa Masker

Uitstekende front domineren brede, ingesneden oogleden, gerasterde nasale Ridge, parallelle shell kapsel en langwerpige kin. Deze anatomische details vormen de stilistische varianten van de Afrikaanse masker genaamd Gela , geh-NAW , van de Bassa etnische groep van Liberia.
de matte patina heeft lichte residu van porseleinaarde. Breken op de contouren.
de groep Bassa van Liberia is gevestigd in het kustgebied, met name rond Grand-Bassa. De cultuur en de artistieke productie zijn beïnvloed door de naburige dan en Kpellé, van de manded taal. De Bassa hebben samenlevingen van vrouwelijke en mannelijke initiatie, met inbegrip van de Chu-den-zo die geboorte gaf aan dit soort sculpturale werk. Het masker geh-NAW , of Gela , werd gedragen op het voorhoofd van de danser, ...


Zie het blad

250,00  200,00

Laatste items die je hebt bekeken:
Afrikaanse kunst  -  Parijs - Brussel - Londen

© 2021 - Digital Consult SPRL

Essentiel Galerie SPRL
73 Rue de Tournai - 7333 Tertre - Belgique
+32 (0)65.529.100