Afrikaanse tribale kunstwerken
...
Zoekopties
Ontdek onze uitzonderlijke artikelen

Afrikaanse kunst - LwaLwa:
Lwalwa-masker, Lualua
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Lualua-masker

Het Afrikaanse masker mannelijke nkaki, nkaaki, van rode of bruine kleur volgens M.L. Félix, uit hout gesneden mulela, is een van de vier soorten van maskers geproduceerd door de bevoorrechte kaste gevormd door de Lwalwa-beeldhouwers. Deze ambachtslieden kunnen, op basis van hun verdiensten, chef-kok worden en dansen organiseren, waaronder de balango, waarbij acrobatiek wordt uitgevoerd door jonge dansers.
Deze maskers worden vervolgens tentoongesteld, of gedragen tijdens inwijdingsceremonies, of om de geesten te kalmeren na een mislukte jacht.
Een driehoekige hoofdtooi overwint het smalle gezicht gemarkeerd met de neus die de gebeeldhouwde werken van de Lwalwa identificeert. Deze laatste bieden ook terugkerende geometrische kenmerken. Geschaafde bruine patina.
De ...


Zie het blad

150,00

Masker Lwalwa, Lwalu, Nkaaki
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Lwalwa Masker

Ex-Monegaskische Afrikaanse tribale kunst collectie.
Het hoekige voorhoofd geeft ritme aan het driehoekige kapsel van dit Afrikaanse Lwalwa masker. De ogen zijn doorboord met rechthoeken in het vlakke gedeelte van het gezicht en een buisvormige mond steekt uit onder een majestueuze rechte neus. De maskers Mfondo en Nkaki , met een nauwelijks verschillend neusprofiel, zijn moeilijk van elkaar te onderscheiden, maar van de Mfondo wordt gezegd dat hij een neus heeft die aan een neushoornvogel doet denken. Het roodbruine patina is vaak afkomstig van bessen (Bixa orellana).
De Lwalwa leven bij de Kasai rivier, tussen Angola en Zaïre. De Lwalwa, die van oudsher een matrilineaire samenleving hadden, zijn na de invloed van de Luba en de Songye overgegaan op een patrilineair ...


Zie het blad

170,00

Lwalwa, Lwalu masker
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Lwalwa masker

br>
Afrikaanse Lwalwa, Lwalu maskers.
De gekuifde hoofdtooi, ingesneden met kruisende groeven, bedekt een hol gezicht met een spitse kin. Een imposante rechte neus, kenmerkend voor het Lwalwa masker, scheidt de rechthoekige insnijdingen van de ogen. Roodachtig bruin satijn patina.
Het mannelijke masker nkaki, nkaaki, rood of bruin volgens M.L. Felix, gesneden uit mulela hout, is een van de vier soorten maskers die door de bevoorrechte kaste van de beeldsnijders werden vervaardigd. Deze handwerkslieden kunnen, naar gelang hun verdiensten, opperhoofd worden en dansen organiseren, waaronder de balango, waarbij acrobatiek wordt uitgevoerd door jonge dansers.
Deze maskers worden dan tentoongesteld, of gedragen tijdens inwijdingsceremonies, of om de geesten ...


Zie het blad


Verkocht aan 170.00 Zoek een soortgelijk object

Lwalwa Mvondo masker
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Lwalwa masker

De Afrikaanse maskers Mfondo en Nkaki , met een enigszins verschillend neusprofiel, zijn moeilijk te onderscheiden. De Nkaki zouden een neus verloren hebben in het kapsel, soms uitlopend in een kam. De Mvondo heeft een kortere neus, hier bekroond door een driehoekig kapsel dat het hoekige voorhoofd nabootst. Rode oker patina, lichte erosie en gelokaliseerde barst aan één kant.
Hoogte op voet: 46 cm.
De Lwalwa wonen in de buurt van de Kasai-rivier, tussen Angola en Zaïre. De Lwalwa, die historisch gezien een matrilineaire samenleving hadden, namen, na te zijn beïnvloed door Luba en Songye, een patrilineair systeem aan binnen hun rudimentaire politieke en sociale organisatie. Het mannelijke nkaki-masker, gesneden in mulela-hout, is een van de vier soorten maskers die worden ...


Zie het blad


Verkocht aan 210.00 Zoek een soortgelijk object

Lwalwa klein masker
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Lwalwa masker

Gereduceerd masker van het type lwalwa, begiftigd met onderscheidende kenmerken, zoals het concave, puntige gezicht, met een krachtige neus waarvan de rand naar de top loopt.
Hoogte op voet: 30 cm.
De Lwalwa wonen in de buurt van de Kasai-rivier, tussen Angola en Zaïre. De Lwalwa, die historisch gezien een matrilineaire samenleving hadden, namen, na te zijn beïnvloed door Luba en Songye, een patrilineair systeem aan binnen hun rudimentaire politieke en sociale organisatie. Het mannelijke nkaki-masker, gesneden in mulela-hout, is een van de vier soorten maskers die worden geproduceerd door de bevoorrechte kaste gevormd door hun beeldhouwers: deze ambachtslieden, volgens hun verdiensten, kan chef-kok worden en dansen organiseren, waaronder de balango, waarbij acrobatiek wordt ...


Zie het blad

150,00

Lwalwa Nkaki Masker
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Lualua Masker

Een opeenvolging van opvallende elementen voor dit Afrikaanse masker waar de hoek van een kegelvormige hoofdtooi ritme geeft aan het voorhoofd. De blik is ingesneden met rechthoekige gaten. De mond, in projectie, domineert de gebogen punt van het onderste deel van het gezicht. Bruin patina, mat, gewreven met kaolien.
De Lwalwa leven bij de Kasai rivier, tussen Angola en Zaïre. De Lwalwa, die van oudsher een matrilineaire samenleving hadden, zijn na de invloed van de Luba en Songye overgegaan op een patrilineair systeem binnen hun rudimentaire politieke en sociale organisatie. Het mannelijke masker nkaki, gesneden uit mulela hout, is een van de vier soorten maskers die worden vervaardigd door de bevoorrechte kaste die wordt gevormd door hun snijders: Deze ambachtslieden ...


Zie het blad

260,00

Lwalwa vrouwelijk beeldje
Afrikaanse kunst > Afrikaanse standbeelden : tribale fetisj, moederschap > Beeldje Lwalwa

Kleine rituele sculptuur beeltenis van een vrouw wiens gezicht roept het masker Mfondo of Nkaki. Lwalwa beeldhouwen, zeldzaam, is gekoppeld aan de vruchtbaarheid riten van de geheime vrouwelijke samenleving. Duidelijke mahonie satijn gladde patina. Scheuren en schaafwonden.
Dit is in de buurt van de Kasai rivier die de Lwalwa wonen, tussen Angola en Zaïre. Historisch met een matrilineal maatschappij, keurde Lwalwa, na door Luba en Songy beïnvloed te zijn, een patrilineal systeem binnen hun rudimentaire politieke en sociale organisatie goed. De nkaki, houtgesneden mulela masker, is een van de vier soorten maskers geproduceerd door de bevoorrechte kaste gevormd door hun beeldhouwers: Deze ambachtslieden, volgens hun verdiensten, kunnen worden dirigenten en het organiseren van dansen, ...


Zie het blad

180,00

Lwalwa Mvondo Masker
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Lwalwa Masker

De maskers Mfondo en Nkaki , met een nauwelijks verschil in neusprofiel, zijn moeilijk te onderscheiden. De Nkhaki zou een neus hebben verloren in het kapsel, die soms in een nok uitsteekt. De Lwalwa wonen in de buurt van de Kasaï-rivier, tussen Angola en Zaïre. De Lwalwa hebben historisch gezien een matrilineaire samenleving gehad en hebben, na de invloed van Luba en Songye te hebben ondergaan, een patrilineair systeem geadopteerd binnen hun rudimentaire politieke en sociale organisatie. Het mannelijke masker nkaki, gesneden in hout mulela, is een van de vier soorten maskers die worden geproduceerd door de bevoorrechte kaste die door hun beeldhouwers wordt gevormd: deze ambachtslieden kunnen, afhankelijk van hun verdiensten, opperhoofd worden en dansen organiseren, waaronder ...


Zie het blad

Verkocht

Masker Lwalwa, Lwalu, Nkaaki
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Lwalwa Masker

Ex-verzameling van Belgische Afrikaanse kunst.

Afrikaanse maskers Lwalwa, Lwalu. De Lwalwa leven bij de Kasai rivier, tussen Angola en Zaïre. De Lwalwa, die van oudsher een matrilineaire samenleving hadden, zijn na de invloed van de Luba en de Songye overgegaan op een patrilineair systeem binnen hun rudimentaire politieke en sociale organisatie. Het mannelijke masker nkaki, nkaaki, rood of bruin volgens M.L. Felix, gesneden in hout mulela, is een van de vier soorten maskers die door de bevoorrechte kaste gevormd door hun beeldhouwers werden vervaardigd. Deze ambachtslieden kunnen, naar gelang van hun verdiensten, opperhoofd worden en dansen organiseren, waaronder de balango, waarbij acrobatiek wordt uitgevoerd door jonge dansers. Deze maskers worden dan tentoongesteld, of ...


Zie het blad

180,00

Beeldje Lwalwa, Lwalu
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaanse standbeelden : tribale fetisj, moederschap > Standbeeld Lwalwa

Deze Tribal beeldje heeft een hoofd met de kenmerken van de Nkaki masker, waarvan de busted Nose roept de snavel van de CALAO. Een puntige kin completeert het concave gezicht. De leerlingen worden doorboord in het midden van de ogen gewoon getekend. Dit beeldhouwwerk nam deel aan vruchtbaarheids rituelen en ceremonies verondersteld genieën te kalmeren, bemiddelende geesten tussen de groep en hun voor ouders. Het detail van de gedigitaliseerde handen en voeten brengt een nette noot aan dit stuk, gekenmerkt door een mooie balans tussen de breedte van de schouders en de onderste ledematen, op de rug tussen het reliëf van de schouderbladen en het bekken. Mooie donkere patina, sained. Zeer lichte scheuren en schaafwonden.
de Lwalwa wonen tussen Angola en Zaïre, tussen de rivier de ...


Zie het blad

Verkocht

Lwalwa Masker
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Lwalwa Masker

De maskers Mfondo en Nkaki , met een nauwelijks ongelijke neusprofiel, zijn moeilijk te onderscheiden, maar de Mfondo zou een neus geassocieerd met de calao verliezen in het kapsel. In dit geval ontwikkelt de neusrug zich aan de bovenkant van het voorhoofd. Driekleurige patina in lichtbruin met donker satijn. Scherf op de bovenste rand.
Dit is in de buurt van de Kasai rivier die de Lwalwa wonen, tussen Angola en Zaïre. Historisch met een matrilineal maatschappij, keurde Lwalwa, na door Luba en Songy beïnvloed te zijn, een patrilineal systeem binnen hun rudimentaire politieke en sociale organisatie goed. De nkaki, houtgesneden mulela masker, is een van de vier soorten maskers geproduceerd door de bevoorrechte kaste gevormd door hun beeldhouwers: Deze ambachtslieden, volgens hun ...


Zie het blad

Verkocht

Lwalwa Masker
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Lwalwa Masker

De esthetiek van de Afrikaanse kunst Lwalwa.

Dit is in de buurt van de Kasai rivier die de Lwalwa wonen, tussen Angola en Zaïre. Historisch met een matrilineal maatschappij, keurde Lwalwa, na door Luba en Songy beïnvloed te zijn, een patrilineal systeem binnen hun rudimentaire politieke en sociale organisatie goed. De nkaki mannelijke masker, gesneden in mulela hout, is een van de vier soorten maskers geproduceerd door de bevoorrechte kaste gevormd door hun beeldhouwers. Deze ambachtslieden kunnen, naar gelang van hun verdiensten, chef-koks worden en dansen organiseren, waaronder de balango, waarin acrobatiek wordt uitgevoerd door jonge dansers. Deze maskers worden vervolgens weergegeven, of gedragen tijdens de inwijdingsceremonies, of om de geesten te kalmeren na een mislukte ...


Zie het blad

Verkocht

Lwalwa Nkaki masker
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Lwalwa masker


pure symmetrie voor dit Afrikaanse masker waar een conische kapsel ingesneden met geometrische patronen overkomt een imposante rechthoekige neus. Het uiterlijk, uitgerekt, bestaat uit rechthoekige ruimten die worden gemarkeerd door groeven. De kin eindigt in een punt onder een geometrische mond. De holte van de oren is omhuld met rode oker pigmenten. Fluweelachtig licht bruin patina.
het is in de buurt van de rivier de Kasai dat de Lwalwa wonen, tussen Angola en Zaïre. Historisch gezien heeft de Lwalwa, na te zijn beïnvloed door Luba en Songye, een patrilineaal systeem aangenomen binnen hun rudimentaire politieke en sociale organisatie. Het mannelijke masker nkaki , uitgehouwen in hout mulela , is een van de vier soorten maskers geproduceerd door de bevoorrechte kaste ...


Zie het blad

Verkocht

Laatste items die je hebt bekeken:
Afrikaanse kunst  -  Parijs - Brussel - Londen

© 2022 - Digital Consult SPRL

Essentiel Galerie SPRL
73A Rue de Tournai - 7333 Tertre - Belgique
+32 (0)65.529.100
visa Master CardPaypal