Afrikaanse tribale kunstwerken
...
Zoekopties
Ontdek onze uitzonderlijke artikelen

Afrikaanse kunst - Mama:
Mama Crest masker
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Mama Crest

De maskers van ceremonies mangam van Mamas, wiens Buffalo maskers zijn beter bekend, worden gebruikt binnen de etnische groep door leden van een mannelijke vereniging belast met het handhaven van de sociale orde en verhoging of bevordering van de landbouwproductie. Roze oker korrelig patina. Dit masker, waarvan de hoorns de vruchtbaarheid symboliseren, wordt daarom tijdens de vakantie gedanst in relatie tot de agrarische vruchtbaarheid en soms de vruchtbaarheid van de mens.
Mama Buffalo maskers worden bewaard in het Heilige hout en teruggebracht naar het dorp om de overledene in de wereld van het hiernamaals te begeleiden of om deel te nemen aan de inductie van een chef. Roze oker matte patina.


Zie het blad

Verkocht

Masque Mama Mangam Kantana
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Masque Mama


Dit type Crest-masker vormt een hybride samenstelling door zoomorfe elementen zoals een snavel en voorwaarts gebogen hoorns te combineren. Cirkelvormige vormen worden gebruikt voor geplet neusneus gaten, gebleekte pupillen en grote cupy oren. De maskers van de ceremonies mangam van Mamas, wiens Buffalo maskers zijn beter bekend, worden gebruikt binnen de etnische groep door leden van een mannelijke vereniging belast met het handhaven van de sociale orde en verhoging of bevordering van de landbouwproductie. Crusty patina in roze rood. Restauratie aan de voet van de top hoorns.
Dit masker waarvan de hoorns de vruchtbaarheid symboliseren, wordt daarom tijdens de vakantie gedanst in relatie tot de agrarische vruchtbaarheid en soms de vruchtbaarheid van de mens.
Mama ...


Zie het blad

Verkocht

Laatste items die je hebt bekeken:
Afrikaanse kunst  -  Parijs - Brussel - Londen

© 2021 - Digital Consult SPRL

Essentiel Galerie SPRL
73A, rue de Tournai - 7333 Tertre - Belgique
+32 (0)65.529.100