Profiteer van de gratis levering op dit moment. - lijst van landen
Afrikaanse tribale kunstwerken
...
Zoekopties
Ontdek onze uitzonderlijke artikelen

Afrikaanse kunst - Mbala:
Kwese/Mbala Giteke Beeldje
Afrikaanse kunst > Afrikaanse standbeelden : tribale fetisj, moederschap > Mbala beeldje

Ex. Belgische Afrikaanse stammenkunst collectie.
Onder de vele beeldjes van de Mbala's maakte dit type beeldje deel uit van de "pindi", beeldjes die de schat van het stamhoofd integreerden. Het is een kleine, gedrongen figuur, met handen onder de kin, en heeft ook Kwésé-kenmerken, waaronder de met littekens bedekte trekken van het gezicht. Korrelig patina, uitdrogingsscheurtjes. De Mbala kwamen in de 17e eeuw uit Angola en vestigden zich in het noordwesten van Zaïre en in het oosten tussen de Pende, Suku, Pende, en Yaka. Vroeger waren ze matrilineair, maar nu bestaan ze uit clans die geleid worden door de oom van moederszijde. Het opperhoofd had de leiding over de vooroudercultus, zij het een tamelijk beperkte. Na een terugtocht van enkele dagen werden hem koninklijke ...


Zie het blad

350,00

Mannelijk cijfer Mbala
Afrikaanse kunst > Afrikaanse standbeelden : tribale fetisj, moederschap > Beeld Mbala

Gesneden uit een vrij licht hout waarvan fluweelachtige patina een grijze tint aanneemt, maakte deze mannelijke figuur deel uit van een paar dat door de nganga tijdens therapeutische rituelen werd gebruikt. Lange desication scheuren.
as uit Angola in de 17e eeuw, de Mbala vestigden zich in het noordwesten van Zaïre en het oosten tussen de Pelende, Suku, Pende, en Yaka. Zodra matrilineal, zijn ze samengesteld uit clans onder leiding van de oom van moederskant. Het opperhoofd was belast met de verering van voorouders, nochtans vrij beperkt.
Ref.: ", African Art " ed. Mazenod;  "Surties van Africa" (p.309) red. Tervuren Museum; " Tribal Art of Black Africa. " JB Bacquart;  " Umbangu, Kunst van Congo in het Koninklijk Museum van Congo Belge" ed. Cultura.


Zie het blad

240,00

Drummer figuur Mbala Pindi
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaanse standbeelden : tribale fetisj, moederschap > Standbeeld van mbala

Dit type object was een heilig symbool van autoriteit (Pindi).  Het kapsel van de muzikant deelt grote gelijkenissen met de hoofdtooi mukote die, onder de westerse pende met wie de Mbala deelden de besnijdenis rituelen mukanda , werd een symbool van de strijd tegen de kolonisatie in het begin van de 20e eeuw. eeuw ("Congo Masks", ed. M.L. Félix, p. 114)
dit figuur van muzikant, mbundi-Ngoma , vergezeld van een figuur van het moederschap , maakte deel uit van het paar emblematische sculpturen Pindi toegeschreven aan de leider Mbala bij zijn inductie. Na een terugtrekking van een paar dagen, werden de Koninklijke insignes en charmes aan hem toegeschreven, bedoeld om de krachten tegen de jacht, sociale vrede en oogsten te bestrijden. Desication crack. Inheemse restauratie met ...


Zie het blad

Verkocht

Laatste items die je hebt bekeken:
Afrikaanse kunst  -  Parijs - Brussel - Londen

© 2022 - Digital Consult SPRL

Essentiel Galerie SPRL
73A, rue de Tournai - 7333 Tertre - Belgique
+32 (0)65.529.100