Profiteer van de gratis levering op dit moment. - lijst van landen
Afrikaanse tribale kunstwerken
...
Zoekopties
Ontdek onze uitzonderlijke artikelen

Afrikaanse kunst - Moba:
Afrikaanse voorouder figuur Karaboro/Karakora/Moba/Togo
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaanse standbeelden : tribale fetisj, moederschap > Standbeeld Moba

Ex-collectie Franse Afrikaanse kunst.
Dit tribale kunstobject is de representatie van een voorouder als Moba-beeldhouwers worden gebruikt om ze te maken. Het verschil is dat we in de aanwezigheid van een figuur gemaakt van zwart ijzer en niet hout. Deze Tchicheri zijn gesmeed door experts en zijn ingedeeld in verschillende categorieën

Moba Tchitcheri standbeeld
Afrikaanse kunst > Afrikaanse standbeelden : tribale fetisj, moederschap > Moba Tchitcheri standbeeld

De Moba-beelden zijn herkenbaar aan hun uiterst vereenvoudigde sculptuur, die altijd hetzelfde patroon vertoont: een imposante bolvorm, soms gegraveerd met slanke trekken op een lichaam en draadvormige ledematen, patina's variëren van helder donkerbruin tot lichtgekleurd hout. Het heeft een prachtige patina van donker gebruik waarop restjes zijn te vinden. De Chitcheri vertegenwoordigt een voorouder gesymboliseerd door een menselijk lichaam met een abstract gezicht. Het wordt in eerste instantie in de grond geplant. Tchitcheri sakwa roept de herinnering aan de grondlegger van een clan op.


Zie het blad

740,00

Moba Tchitcheri standbeeld
Verkocht artikel
Afrikaanse kunst > Afrikaanse standbeelden : tribale fetisj, moederschap > Moba standbeeld

Ex privécollectie van Afrikaanse kunst FR. Massief standbeeld van Tchitcheri Moba. Prachtig slank stuk schoon met Moba. Met zijn vormen en proporties roept dit werk van Afrikaanse kunst niet zonder de bronzen beelden van Giacometti op. De Chitcheri vertegenwoordigt een voorouder gesymboliseerd door een menselijk lichaam met een abstract gezicht. Het wordt in eerste instantie in de grond geplant. Tchitcheri sakwa roept de herinnering aan de grondlegger van een clan op. Inheems herstel aan de rechterarm.


Zie het blad

Verkocht

Mandje relikwiehouder Losso
Afrikaanse kunst > Relikwieën, standbeelden > Mandje relikwiehouder Losso

In de Afrikaanse kunst vinden we onder verschillende etnische groepen deze neiging om reliekmanden te creëren, dus het is niet ongewoon om versies te vinden die soms uitwaaieren zoals bij de Luba en Songye, of meer verticale versies zoals deze.
In de mand zijn elementen van verschillende materialen met elkaar verweven. Hier deelt een antropomorf beeldje met een simplistisch gezicht en rauw patina de ruimte met een stukje schedel met kleine hoorntjes en andere stukjes hout en touw.


Zie het blad

340,00

Laatste items die je hebt bekeken:
Afrikaanse kunst  -  Parijs - Brussel - Londen

© 2022 - Digital Consult SPRL

Essentiel Galerie SPRL
73A, rue de Tournai - 7333 Tertre - Belgique
+32 (0)65.529.100