Expertise in Afrikaanse kunst
Van het Afrikaanse masker tot het beeld, via het brons, is uw eerste en belangrijkste voordeel de zekerheid van het kopen op onze site, kwaliteitsvolle Afrikaanse kunstvoorwerpen, authentiek. Elk stuk in onze Afrikaanse kunstgalerie wordt door een specialist in Afrikaanse kunst getaxeerd voordat het te koop wordt aangeboden, wat u een aankoop van zeer hoge kwaliteit garandeert. Een deel van de objecten in onze Afrikaanse kunstcollectie is aangekocht door gerenommeerde musea.
Prijzen
Een simpele blik op onze site en u zult zien dat wij de beste prijzen bieden op de Afrikaanse kunstmarkt zonder enige concessie aan de kwaliteit van de stukken. En dit is te danken aan het feit dat we, als pionier op het gebied van online Afrikaanse kunstverkoop, onder andere de logistiek hebben geoptimaliseerd, waardoor we onze bedrijfskosten aanzienlijk kunnen verlagen. U bent de begunstigde.
Onze Afrikaanse Kunstgalerie
Aanwezig op het web sinds 1999, we zijn ook een fysieke Afrikaanse kunstgalerie, aarzel niet om ons te komen bezoeken, maandag tot vrijdag van 10:00 tot 18:00, zaterdag van 10:00 tot 19:00 en zondag op afspraak, op 73 Rue de Tournai 7333 Tertre in België.
U kunt ons ook tijdens dezelfde uren bereiken op +32 (0)65.529.100.
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Rungu masker Naturalistisch masker, doorboord met grote ogen omgeven door een groef en een brede mond. De korte, spitse neus is ingesneden met een traditionele scarificatie die tot aan het voorhoofd loopt, terwijl parallelle lijnen op het gezicht zijn gegraveerd.
De functies van dit masker blijven onbekend.
Prachtig satijn patina, gevlekt, kleine ongelukjes, uitdrogingsscheurtjes.
Stam van de Tabwa-groep, de Rungu, is gevestigd in een gebied tussen de R.D.C. (Democratische Republiek Congo), Zambia en Tanzania. Onder invloed van de naburige Lubas en Bemba produceerden de Rungu prestigieuze voorwerpen bestemd voor hoogwaardigheidsbekleders, krukjes, kammen, lepels en scepters, vaak versierd met figuren van koppels of tweelingen. Hun koning, mwéné tafuna genaamd, woont in Zambia. Een ...
Afrikaanse kunst > Afrikaanse standbeelden : tribale fetisj, moederschap > Lobi standbeeld Een bateba of afstammingsvoorouder stijgt op uit een staakfragment waarvan de basis is geraffineerd. De buste gedragen door half gebogen benen kantelt naar achteren, waardoor de buik uitpuilt waarop de handen rusten. De massieve kop, met horizontale kenmerken, draagt een dikke kam die bij het culttype hoort.
Dikke grijzige patina met okerresten. Uitdrogingsscheuren.
De bevolkingsgroepen van dezelfde culturele regio, gegroepeerd onder de naam "lobi", vormen een vijfde van de inwoners van Burkina Faso. Weinig in aantal in Ghana, sommigen van hen wonen ook in het noorden van Ivoorkust. Het was aan het einde van de 18e eeuw dat de Lobi, afkomstig uit Noord-Ghana, zich vestigden tussen de inheemse Thuna en Puguli, de Dagara, de Dian, de Gan en de Birifor. De Lobi geloven in ...
Afrikaanse kunst > Dogon sloten, Bambara sloten > Dogon Slot Verzameling Belgische Afrikaanse kunst.
De sloten bestaan uit een verticaal element en een horizontale schuifregelaar. Het oppervlak van het object is gegraveerd met friezen, terwijl bovenaan gebeeldhouwde figuren oprijzen.
Plaatselijk lichter geworden bruine patina.
De sluitingssystemen van de Soedanese regio's bevatten karakteristieke elementen van de Dogon-kosmogonie, volgens welke de eerste bewoners van het Bandiagara-gebied de rivier overstaken op de rug van een krokodil. De ontwerpen op deuren in Mali zijn bedoeld om indringers, zowel mensen als dieren, ervan te weerhouden binnen te komen. De sloten zijn, net als de deuren, uit hout gehouwen, gekozen in overeenstemming met de functie van het gebouw waarin ze zullen worden gebruikt. Omdat aan elke plant ...
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Dan masker Uitstekend voorhoofd domineert brede neergelaten oogleden, ingesneden, vierkante neusbrug, kapsel in parallelle schelpen en gebogen kin. Deze anatomische details vormen de stilistische varianten van het Afrikaanse masker genaamd Gela , Geh-Naw , van de etnische groep Bassa uit Liberia.
Glanzende zwarte patina.
Liberia's Bassa groep is gevestigd in de kuststreek, meer bepaald rond Grand-Bassa. De cultuur en artistieke productie zijn beïnvloed door de naburige Dan en Kpellé, van de Mande-taal. De Bassa hebben vrouwelijke en mannelijke initiatieverenigingen, waaronder de chu-den-zo die dit soort beeldhouwwerk hebben voortgebracht. Het masker geh-naw , of gela , werd op het voorhoofd van de danser gedragen, vastgemaakt aan een rieten frame, vergezeld van stoffen die de drager ...
Afrikaanse kunst > Afrikaanse standbeelden : tribale fetisj, moederschap > Yoruba standbeeld
Dit Afrikaanse beeldhouwwerk, dat volgens de Yoruba communicatie met het hiernamaals mogelijk maakt, toont als moederfiguur een van de vele vrouwelijke godinnen, de aardgodin Onilé ("eigenaar van het huis"), die garant staat voor een lang leven, vrede en hulpbronnen, en verbonden is met de machtige Ogboni-gemeenschap onder de Yoruba Egba en Ijebu. Het zou ook symbool kunnen staan voor Orunmila , godin van de waarzeggerij.
Zij wordt aanbeden door leden van de machtige Ogboni, of Osugbo, het genootschap dat verantwoordelijk is voor justitie.
Satijn patina, erosies.
De Yoruba-religie, waarin de verering van haar goden, orisà, centraal staat, steunt op artistieke sculpturen met gecodeerde boodschappen (aroko).
De koninkrijken Oyo en Ijebu ontstonden na de ondergang van ...
Afrikaanse kunst > Gebruikte voorwerpen, katrollen, dozen, weefgetouw > Genya zwaard Afrikaanse wapens, prestigeobjecten en transactievaluta's.
Dik handvat met inkepingen, aan het uiteinde kortom in koper omhuld. Het lemmet van het zwaard draagt in het midden een ribbe omlijnd met stippellijnen. De geoxideerde patina is oranje roest van kleur.
In Afrika werden vóór de koloniale periode nooit betalingen in munten gedaan. Er werden transacties gedaan met kauri's, parels, vee, kolanoten, maar ook metalen, vooral ijzer. Deze primitieve valuta werden gebruikt tijdens commerciële en sociale uitwisselingen, met name voor bruidsschatten, maar konden ook parade- of werpwapens zijn. In Sierra Leone werden goederen getaxeerd tegen ijzeren staven, barriferri genaamd. De koning controleerde over het algemeen de productie of routing van de valuta van het koninkrijk. De ...
Afrikaanse kunst > Brons, luipaard, boodschapper, krijger, standbeeld > Yoruba Bronzen Figuratief brons dat de Oni voorstelt, koning van Ifé wiegstad van de Yoruba, met een zeer gedetailleerde kroon. Tegenwoordig draagt de koning van Ifé een soortgelijke functiebadge, gevormd uit een gevlochten verticaal segment dat eindigt in een puntige uitstulping. Zo'n hoofd was bevestigd aan de bovenkant van een houten beeltenis, gekleed om de overleden koning bij de begrafenis te vertegenwoordigen, en werd na de ceremonie begraven in een heiligdom in de buurt van het paleis. Gladde textuur, gouden koperen patina.
De stad Ifé in Nigeria was in de 15e eeuw het centrum van een machtige staat in de bossen ten westen van de Nigerdelta. Bronswerk was een voorrecht van de "oni"-koning, gebruikmakend van de verloren wastechniek. Deze prestigieuze objecten die de vorsten belichamen, werden ...
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Bamana Masker In Mali worden de didactische maskerades van de sogobo bevolkt door dierenmaskers. Deze traditie van poppentheater is gemeenschappelijk voor de multi-etnische volkeren die in de binnendelta van de Niger leven, inclusief de Bozo en de Malinké. In tegenstelling tot de ciwara-maskers die verband houden met agrarische riten, zijn deze zoömorfische maskers maskers van theatrale festiviteiten, verwijzend naar lokale mythen en verhalen.
Korrelig gebruikspatina, droogtescheuren, veranderingen.
Gevestigd in centraal en zuidelijk Mali, in een savannegebied, behoren de Bambara, "Bamana" of "ongelovigen", zoals de moslims ze hebben genoemd, tot de grote Mande-groep, met de Soninke en de Malinke. Voornamelijk boeren, maar ook fokkers vormen zij de grootste etnische groep in Mali. Animisten, ...
Afrikaanse kunst > Afrikaanse standbeelden : tribale fetisj, moederschap > Lulua Strijder Dit Afrikaanse beeldje van een mannelijke voorouder, jager of krijger, heeft verschillende insnijdingen in reliëf, een gebruikelijk gebruik aan het einde van de 19e eeuw in Centraal-Afrika. De hangende halsketting vormt een beschermende fetisj.
Deze merktekens waren tekenen van schoonheid met symbolische waarde, die buitengewone fysieke en morele kwaliteiten onthulden. De concentrische cirkels suggereren niet alleen de grote sterren, maar ook hoop. " Deze beelden van krijgers, waarvan de positie van de armen in een rechte hoek zou worden geassocieerd met kracht, namen deel aan de inhuldigingen en begrafenissen van opperhoofden.
Bruin patina, scheuren.
Lulua is een generieke term, die verwijst naar een groot aantal heterogene volkeren die in de regio nabij de ...
Afrikaanse kunst > Afrikaanse standbeelden : tribale fetisj, moederschap > Beeld Suku Deze tribale beelden beschermen tegen vijanden werden gemaakt volgens de instructies van de Nganga ngoombu en de sponsor van het object. Deze tribale kunstsculptuur werd vervolgens geactiveerd met rituelen en incantatoire formules. Hurkend, met een imposant gehoornde hoofd met zijn handen en het tonen van een grijns onthullen zijn tanden, het karakter belichaamt een boze geest, genaamd kiteke. De hoorns, geassocieerd met de rode antilope, verwijzen ook naar het gedrag van het dier in de struik en zijn seksualiteit. Bovendien, onder de naburige Kongo clans, de naakte houding, hurken, sondama , roept een noodactie, aanvallen vijanden op een bovennatuurlijke manier. Donker satijnen patina. Desication crack.
Op Arthur P. Bourgeois zijn dit soort beelden fetisjen voor opperhoofden onder ...
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Tschokwe masker Het verlengen van een brede hoofdband, gebeiteld met damborden, vlechten in plantaardige vezels, dan een capuchon, sieren dit Afrikaanse masker van de Chokwe gedragen door ingewijden van hoge rang. Deze versiering doet denken aan het kapsel bedekt met rode aarde van de Chokwe-vrouwen. Glad oranjebruin patina.
De Chokwé, die tot de 16e eeuw vreedzaam in het oosten van Angola waren gevestigd, werden vervolgens onderworpen aan het Lunda-rijk, van waaruit ze een nieuw hiërarchisch systeem en de heiligheid van macht erfden.
Afrikaanse Chokwe pwo maskers, onder de vele akishi of "akixi" (zing: mukishi, duidt op macht) maskers van Chokwe tribale kunst, zijn uitsluitend vrouwelijke voorstellingen die vergezeld gingen van accessoires en opsmuk.
Samen met hun mannelijke tegenhangers, ...