Expertise in Afrikaanse kunst
Van het Afrikaanse masker tot het beeld, via het brons, is uw eerste en belangrijkste voordeel de zekerheid van het kopen op onze site, kwaliteitsvolle Afrikaanse kunstvoorwerpen, authentiek. Elk stuk in onze Afrikaanse kunstgalerie wordt door een specialist in Afrikaanse kunst getaxeerd voordat het te koop wordt aangeboden, wat u een aankoop van zeer hoge kwaliteit garandeert. Een deel van de objecten in onze Afrikaanse kunstcollectie is aangekocht door gerenommeerde musea.
Prijzen
Een simpele blik op onze site en u zult zien dat wij de beste prijzen bieden op de Afrikaanse kunstmarkt zonder enige concessie aan de kwaliteit van de stukken. En dit is te danken aan het feit dat we, als pionier op het gebied van online Afrikaanse kunstverkoop, onder andere de logistiek hebben geoptimaliseerd, waardoor we onze bedrijfskosten aanzienlijk kunnen verlagen. U bent de begunstigde.
Onze Afrikaanse Kunstgalerie
Aanwezig op het web sinds 1999, we zijn ook een fysieke Afrikaanse kunstgalerie, aarzel niet om ons te komen bezoeken, maandag tot vrijdag van 10:00 tot 18:00, zaterdag van 10:00 tot 19:00 en zondag op afspraak, op 73 Rue de Tournai 7333 Tertre in België.
U kunt ons ook tijdens dezelfde uren bereiken op +32 (0)65.529.100.
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Sukuma Masker Oost-Afrikaanse kunst.
Afrikaans masker uit Tanzania, geassocieerd met dansceremonies van het droge seizoen. Onder een breed voorhoofd is het gezicht gemodelleerd, waardoor rechthoekige ogen, een rechte neus en een smalle, halfopen mond zichtbaar worden. Mat en fluweelachtig gebruikspatina, erosies.
Hoogte op voet: 47 cm.
In de zuidelijke kuststreek van Tanzania, rond Dar-es-Salaam, produceerde een relatief homogene groep de meeste artistieke producties. Het omvat het Swahili, Kaguru, Doé, Kwéré, Luguru, Zaramo, Kami. De tweede regio bestaat uit een gebied dat het zuiden van Tanzania tot Mozambique beslaat, waar enkele Makonde en de Yao, de Ngindo, Mwéra en Makua wonen. In het noordoosten van Tanzania hebben de Chaga, Paré, Chamba, Zigua, Massaï, Iraqw, Gogo en Héhé ...
Afrikaanse kunst > Sieraden, ornament > Afrikaanse ketting Halsketting bestaande uit negenenveertig blauwe kralen geregen aan een raffia koord, deze juwelen hebben ooit als betaalmiddel gediend.
Kralen van dit type, in gesmolten glas, zouden vooral uit Venetië (Murano) komen, maar ook uit andere Europese landen zoals Tsjechoslowakije. Vanaf de 14e eeuw werden ze op het Afrikaanse continent ingewisseld voor verschillende goederen: goud, ivoor, enz. Juwelen konden ook deel uitmaken van de bruidsschat.
Als symbool voor rijkdom verwijzen parels ook naar levens die afhankelijk zijn van een geheel. In zwart Afrika droegen clanhoofden halssnoeren die de clan symboliseerden, waarbij elke parel een familie was.
Bij de Baluba werden parels in de hand van de overledene gelegd, zodat hij zijn pas naar het hiernamaals kon betalen.
Afrikaanse kunst > Gebruikte voorwerpen, katrollen, dozen, weefgetouw > Calyx Pende Cephalomorphic beker met een lang handvat, onder de prestigieuze insignes van de Pende.
Het onderste deel van het gezicht, alsof het gezwollen is, voegt zich geleidelijk bij de nek. Een discrete punt is voldoende om de kin aan te geven. De opstaande neus verzacht de schetsmatige kenmerken waar kleine gaatjes tanden, pupillen en neusgaten tonen. Een kapsel wordt omlijnd en verdwijnt achter de hoefijzeroren.
Satijn zwartbruin patina. Erosies van gebruik, barst van uitdroging.
De westerse Pende leven aan de oevers van de Kwilu, terwijl de oosterse zich stroomafwaarts van Tshikapa aan de oevers van de Kasaï vestigden. De invloeden van naburige etnische groepen, Mbla, Suku, Wongo, Leele, Kuba en Salempasu drukten hun stempel op hun grote tribale kunstsculptuur. Binnen ...
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Tschokwe masker Deze Afrikaanse maskers die een vrouwelijke voorouder mwana pwo belichamen, werden altijd gedragen door ingewijden van hogere rang en werden vaak versierd met knopen en accessoires van Europese oorsprong. Deze sobere kopie neemt de vrouwelijke esthetische criteria in gebruik, finesse van de functies, keloïden in reliëf, gevijlde tanden. Barsten, glanzend zwart patina.
Hoogte op voet: 31 cm.
De Chokwé, die tot de 16e eeuw vreedzaam waren gevestigd in het oosten van Angola, werden vervolgens onderworpen aan het Lunda-rijk, van waaruit ze een nieuw hiërarchisch systeem en de heiligheid van macht erfden.
Afrikaanse Chokwe pwo-maskers, tussen de vele akishi (zingen: mukishi, wat wijst op kracht) maskers van Afrikaanse Chokwe-kunst, belichamen een schoonheidsideaal, Mwana Pwo ...
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Punu masker Franse Afrikaanse kunstcollectie.
De Afrikaanse maskers van de Punu drukken een grote sereniteit uit. Deze versie van het punu-type wordt geleverd met matten en gevlochten raffia-stof. Geërodeerde matte patina.
De witte maskers van Gabon, itengi, (mv. bitengi) werden geassocieerd met de verschillende geheime genootschappen van Gabon, waaronder de Bwiti, Bwete en de Mwiri ("leiden"), de laatste variërend in verschillende niveaus van inwijding, waartoe alle Punu-mannen behoorden, en wiens embleem de kaaiman was (vandaar voor sommigen het patroon van saurische schubben). Dit object, een evocatie van een overleden jonge vrouw, werd tentoongesteld tijdens de dans genaamd Okuyi. Deze machtige geheime genootschappen, die ook een gerechtelijke functie hadden, hadden verschillende ...
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Yohoure masker Glanzend zwarte patina voor dit gebeeldhouwde Afrikaanse masker. De zorgvuldige modellering van het gezicht, de gebeitelde details, het gepolijste oppervlak onthullen het meesterschap van de beeldhouwers van Afrikaanse tribale kunst uit Ivoorkust.
Oude kleine restauratie aan de onderste achtercontour.
De Yaouré zijn een subgroep van de Akan mensen die aanwezig zijn in Ivoorkust en Ghana. Geografisch dicht bij de Baoulé en Gouros, werd de kunst van Yaouré gekenmerkt door de invloed van deze etnische groepen door aandacht voor detail en esthetiek. De maskers van Afrikaanse kunst Yaouré, of Yauré, waarvan de Baoulé of Baule vergelijkbare modellen hebben, verdelen zich in twee groepen die moeilijk te onderscheiden zijn, de je , soms met toevoeging van gekleurde pigmenten, en de ...
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Fang masker De Afrikaanse Fang-maskers van de So (rode antilope) en Ngil (gorilla) verenigingen, die een gerechtelijke functie verzekert die wordt weerspiegeld in de strengheid van hun fysionomie, werden gedragen met een kostuumplant vezels, vergezeld van parafernalia van glaskralen, dierentanden, hoorns gevuld met therapeutische ingrediënten, bellen en wapens.
Ze gaven blijk van het gezag van de notabelen die verantwoordelijk waren voor het aanwijzen van degenen die verantwoordelijk waren voor overtredingen, in het bijzonder tovenaars, en de offers werden waarschijnlijk met hen in verband gebracht.
Een instrument van onderdrukking, de rol van dit type Fang-masker was om de vrede te bewaren door het oordeel van criminelen.
Geschuurd patina, scheuren en erosies.
Afrikaanse kunst > Afrikaanse standbeelden : tribale fetisj, moederschap > Hemba Standbeeld Dit beeldhouwwerk van Afrikaanse kunst hemba ter nagedachtenis aan een plaatselijk opperhoofd, tussenpersoon tussen mensen en goden, valt op door zijn imposante hoofd en de behandeling van het lichaam.
Fluweelachtige grijsbruine patina, erosies en scheuren.
Over het algemeen gemaakt in iroko, werden deze rituele sculpturen vereerd door een bepaalde clan en opgeslagen in kamers voor begrafenisgebruik in het huis van de chef.
De Hemba, gevestigd in het zuidoosten van Zaïre, op de rechteroever van de Lualaba, waren lange tijd onderworpen aan het naburige Luba-rijk, dat op hun cultuur, hun religie en hun kunst had een bepaalde invloed. Voorouderverering, waarvan de beeltenissen lang zijn toegeschreven aan de Luba, staat centraal in de Hemba samenleving. Genealogie staat ...
Afrikaanse kunst > Afrikaanse standbeelden : tribale fetisj, moederschap > Lwalwa Beeldje Ronder dan de bekende versies, neemt ons onderwerp compacte proporties aan, een tonvormige buste die rust op dikke, gekanteelde ledematen waarvan de penis het centrale punt vormt. De brede kop met opvallende kenmerken vormt een verzachte versie van de "neushoornvogelsnavel" maskers waar de Lwalwa beroemd om zijn.
Patina van gebruik, oud, mat. Schaafwonden en barsten.
De Lwalwa leven tussen Angola en Zaïre, tussen de rivier de Kasai en de Lweta. Historisch gezien hadden de Lwalwa, of Tukongo in Angola een matrilineaire samenleving, na te zijn beïnvloed door Luba en Songye, een patrilineair systeem aangenomen binnen hun politieke organisatie en rudimentair sociaal. Ze aanbidden de geesten van de jacht en de natuur.
Het nkaki mannelijke masker, gesneden uit mulela hout, is ...
Afrikaanse kunst > Afrikaans masker, tribale kunst, primitieve kunst > Nyatti Masker Afrikaans plankmasker, zeer grafisch, bekroond door gebogen hoorns. Het is een gestileerd, smal gezicht van een bovid (nyatti), geflankeerd door twee vleugels die oren aangeven. Het stuk is verfraaid met geometrische patronen in contrasterende kleuren. Een metalen mes geeft de tong aan. Gesleten patina, droogscheurtje in het midden van de lugs.
Gebeeldhouwd door de beeldhouwers van Douala in de baai van Kameroen, werd dit type zoömorfisch masker geproduceerd voor de ingewijden van de ekongolo samenleving, nog steeds actief, met als doel de voorouders te eren ter gelegenheid van rituele ceremonies , en werden gedragen als een helm. Dit masker was volgens de ontdekkingsreiziger Zintgraff ook verantwoordelijk voor het verdrijven van niet-ingewijden, wat ook de rol was van de Oku-maskers ...
Afrikaanse kunst > Stoel, palaverstoel, troon, kruk > Baga Kruk Very low to allow women to be at the height of the fire to prepare meals, this solid stool offers a wide concave seat. It could make use of a presentation dish. Beautiful patina of use, erosions and cracks.
<
br>Mixed with the Nalu and the Landuman, the Baga live along the coasts of Guinea-Bissau in areas of swamps flooded six months a year. These Baga groups settled on the coast and living from rice growing are made up of seven sub-groups, including the Baga Kalum, Bulongic, Baga sitem, Baga Mandori, etc....
Along with the extinction of male initiations since the 1950s, women's societies organize danced ritual ceremonies during which possession and divination sessions frequently take place. These groups make use of sculptures, masks and caryatid drums.